Vepřová panenka s třešněmi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Panenky osolte, opepřete, potřete olejem a nechte chvíli rozležet. Maso opečte ze všech stran na rozehřáté, olejem potřené pánvi. Přendejte maso do zapékací mísy.

Na másle na pánvi velmi zlehka opečte nakrájenou cibulku a přidejte ji k masu společně s vypeckovanými třešněmi, medem, citronovou šťávou a vínem, podle chuti můžete přidat chilli nebo vločky pálivé papriky. Vložte do předehřáté trouby a při 200 °C pečte asi 30 minut (v polovině pečení snižte teplotu na 180 °C).

Měkké maso vyndejte, šťávu dolijte podle potřeby trochou vody a zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody nebo vína.

Maso naporcujte, přelijte omáčkou a podávejte s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...