Vepřový „pepřový steak“

Seznam surovin

Na medovou cuketu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na čtyři stejné válečky. Osolíme je, obalíme ve směsi hrubě mletého černého a barevného pepře a necháme odležet asi 30 minut při pokojové teplotě.

V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, vložíme do ní připravené válečky masa a pozvolna je v oleji otáčíme, aby se maso opeklo ze všech stran, kromě kolmých řezů po stranách. Opečené maso přeložíme do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a necháme ho ještě 10 minut dojít.

Mezitím omyjeme cukety, nakrájíme je podélně na plátky, které ještě překrojíme na poloviny a opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Plátky osolíme, zalijeme medem a vínem a necháme krátce provařit.

Plátky cukety rozložíme do středu čtyř nahřátých talířů, položíme na ně překrojené válečky masa, posypeme je kuličkami barevného pepře a přelijeme zbylou medovou šťávou z cukety. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami, rýží nebo pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...