Toskánská krkovička

Seznam surovin

Na 4 porce:

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte na kousky a vložte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte lístky rozmarýnu a rozmixujte téměř dohladka. Přidejte oregano, římský kmín, olej, ocet a med. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Do vzniklé marinády naložte krkovičky a nechte odležet alespoň 2 hodiny (marinovat můžete i přes noc, v tom případě vynechejte sůl a maso osolte až těsně před grilováním).

2. Do větší misky vlijte slunečnicový olej, vinný ocet, víno, hořčici, cukr, pepř a med a podle chuti osolte. Metličkou směs šlehejte, dokud se nespojí a nevytvoří emulzi. Rukolu a rajčátka vsypte do misky, lehce promíchejte a zalijte zálivkou.

3. Naloženou krkovici dejte na maximálně rozpálený gril, opečte z obou stran a podávejte se salátem

Poznámka k receptu

Jemná červená cibule se postará o skvělou, nasládlou marinádu, kterou výborně doplňuje pikantní římský kmín a čerstvé bylinky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...