Telecí závitky s ananasem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hlubší pánvi svaříme cukr s medem a 1 dl vody, přidáme skořici a pod poklicí dusíme zvolna asi 5 minut. Pak přidáme ananas nakrájený podélně na 8 dílků, obalíme ho ze všech stran v připraveném sirupu, přiklopíme, podusíme dalších 10 minut a odstavíme z ohně.

Plátky masa zlehka naklepeme a do každého zabalíme dílek ananasu (zbylý medový sirup z pánve si uschováme). Závitky ovážeme provázkem a zprudka je opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Přeložíme je do pekáčku a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

Do výpeku v pánvi přimícháme kari a necháme ho zpěnit. Přidáme smetanu, šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a medový sirup, necháme krátce odvařit a přimícháme šťávu vypečenou ze závitků. Závitka rozdělíme na talíře, podlijeme je omáčkou a podáváme s mandlovými kroketami a doplněné například vařeným chřestem nebo jinou oblíbenou zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...