Telecí kotlety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso osušte. Rozehřejte část másla s olejem na pánvi a kotlety z obou stran osmažte, aby hezky zezlátly.

2. Osolte je a opepřete, rozložte do formy, okolo vsypte cibulku, vlijte víno a vývar (asi do poloviny výšky masa), okořeňte, uveďte do varu, přikryjte a pomalu a mírně asi 50 minut duste, až bude maso křehké.

3. Maso vyndejte a udržujte v teple. Šťávu odvařte, až bude sirupovitá. Dochuťte a do horké šťávy z masa vmíchejte po částech zbylé studené máslo, které ji krásně, jemně zahustí. Už nevařte. Podávejte posypané nakrájenou petrželkou, s cuketovou timbalou a čerstvou bagetou. Stejným způsobem můžete připravit i plátky telecího masa z kýty, nakrájené přes vlákno.

Recept na Cuketovou Tinbalu najdete zde

Poznámka k receptu

Hebké růžové telecí maso podušené na víně – co víc si v zemi gurmetů přát?

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...