Dietní telecí svíčková s paprikovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Papriku rozkrojíme na půlky, odstraníme semínka, potřeme ji olejem a vložíme asi na 10 minut pod rozehřátý gril, až slupka ztmavne (nemusíme se bát ji trochu připálit). Papriku necháme krátce zapařit v igelitovém sáčku, pak slupku oloupeme a dužninu vložíme do mixéru. Přidáme trochu vody nebo zeleninového vývaru, uvařené brambory a jogurt, osolíme, opepříme a rozmixujeme na hladký krém.
Malé brambůrky dobře omyjeme, rozkrojíme na půlky a vložíme do pekáčku. Pokapeme je olejem, osolíme, opepříme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud nejsou měkké.

Telecí svíčkovou potřeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme ji na teflonové pánvi ze všech stran do hezké zlatavé barvy. Přendáme ji do pekáčku, vložíme do trouby k brambůrkám a dopečeme ji ještě 5 minut.

Na talíře nalijeme teplou paprikovou omáčku, přidáme maso nakrájené na plátky a pečené brambůrky a každou porci ozdobíme nakrájenými cherry rajčátky a lístky rukoly.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...