Smažený kapr

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Filety z kapra omyjte, osušte, nakrájejte na porce, pokapejte citronovou šťávou, důkladně osolte a nechte v chladu odležet alespoň hodinu, ale klidně přes noc.

2. Jednotlivé porce obalte postupně v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a strouhance.

3. Rybu pomalu smažte v hlubší pánvi s dostatečným množstvím oleje z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte odsát na papírové utěrce. Podávejte s klínky citronu na pokapání.

Poznámka k receptu

Existují desítky vylepšení smaženého kapra. Do strouhanky lze přidat třeba bylinky či citronovou kůru. My ale stejně nejvíc milujeme klasiku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...