Pošírovaný losos s omáčkou mousseline

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na plátky. Porce lososa rozložíme na dno mělkého pekáčku a povrch každé porce poklademe cibulí a mrkví. Vše osolíme, opepříme, podlijeme rybím vývarem, přidáme bobkový list a nasekanou petržel a přivedeme k varu. Pekáček odstavíme z plotny, zakryjeme ho papírem na pečení nebo alobalem a vložíme na 8 – 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.

Mezitím připravíme omáčku. Žloutky důkladně rozmixujeme s hořčicí a vinným octem a během mixování pozvolna vlijeme rozpuštěné máslo. Omáčku přelijeme do misky, vmícháme do ní nasekaný estragon a jemně našlehanou šlehačku a dochutíme ji solí a pepřem. Cuketu nakrájíme na plátky, vložíme je asi na minutu do vroucí osolené vody a scedíme.

Lososa vyjmeme z vývaru, rozdělíme na talíře, ozdobíme povařenou cibulí, mrkví a cuketou a podáváme s miskou omáčky, kterou si každý svou porci přelije.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...