Losos s ořechovo-citronovou salsou

Seznam surovin

Na 4 porce :

Salsa:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Salsa: Troubu předehřejte na 180°C. Na plechu s pečicím papírem dozlatova opečte ořechy (zvýrazní to jejich chuť a budou pěkně křupavé). V mixéru k nim přidejte najemno nasekaný koriandr, citron (oloupaný, zbavený bílé slupky a pecek a nakrájený), cukr a najemno nasekané bylinky. Směs opepřete, podle chuti osolte (můžete přidat i sumah) a nahrubo rozmixujte. V uzavřené nádobce dejte do ledničky.

2. Teplotu trouby snižte na 110°C. Do pekáčku s pečicím papírem položte kůží dolů rybu, osolte ji, potřete olejem a pečte asi 30 minut.

3. Každý steak podávejte se lžící salsy a se skrojkem citronu spolu s bramborami uvařenými v páře a osolenými.

Poznámka k receptu

Omega 3 mastné kyseliny obsažené v lososovi zlepšují soustředění a paměť. Nejbohatšími z ořechů na tuto látku jsou ty vlašské.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...