Losos s mangovým čatní

Seznam surovin

Na lososa:

Na čatní:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mango oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Zázvor rozdrťte v hmoždíři spolu s pepřem na pastu. Chilli papričku nasekejte nadrobno. Vše promíchejte s mangem a podle chuti dolaďte špetkou soli a pár kapkami limety.

2. Lososa podélně nakrájejte na proužky, naložte do sójové omáčky a nechte 30 minut marinovat v lednici.

3. Do hlubší pánve nalijte asi centimetr vody a přiveďte k varu. Ztlumte, osolte a přidejte pár kapek limety. Opatrně vložte proužky marinovaného lososa. Z každé strany pošírujte (vařte na velmi mírném ohni) asi minutu, záleží na síle masa. Losos by měl uvnitř zůstat takřka syrový.

4. Kousky lososa zlehka promíchejte s proužky cibule, koriandrem a polníčkem. Podávejte s mangovým čatní a kouskem limety na dochucení. Zdobit můžete černým sezamem.

Poznámka k receptu

Jednoduchý recept na osvěžující čatní z čerstvého manga jsem si přivezla z Nového Zélandu. Dokonale se hodí k rybám, ale i k mořským plodům nebo kuřecímu masu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...