LOSOS POŠÍROVANÝ V ZELENÉM ČAJI I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hlubší pánve s poklicí nebo hrnce vlijte asi 2,5 l vody. Přidejte šťá- vu z 1,5 limety, 5 lžic medu, zázvor, sůl, pepř a přiveďte k varu. Jakmile se voda vaří, snižte teplotu, zakryjte poklicí a vařte 10 minut, aby se uvolnily všechny chutě. Pak odeberte asi 100 ml tekutiny a odložte ji stranou. Pánev sundejte z ohně, vsypte do ní zelený čaj a nechte luhovat 3–5 minut. Mezitím nakrájejte lososa na 4 porce. Vraťte pánev na plotnu, znovu přiveďte k varu a vložte porce lososa do vody. Zakryjte a vařte asi 6–7 minut, ryba musí na dotek zůstat pevná.

2. Mezitím připravte omáčku: svařte odloženou tekutinu se zbývající limetovou šťávou a lžící medu. Vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi na 2/3 obsahu a omáčka nezhoustne, trvá to asi 10 minut. Vyjměte rybu děrovanou naběračkou a před podá- váním porce přelijte omáčkou.

Poznámka k receptu

Příjemně natrpklá chuť zeleného čaje se hodí k masu i do dezertů. Buďte originální, zkuste v něm pošírovat rybu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...