Krevety obalované v těstíčku

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krevety zbavte hlavy, oloupejte až k ocasu, ale jeho poslední článek nechejte neoloupaný. Krevety na břišní straně po délce nařízněte, aby se narovnaly a při smažení nezkroutily. Vložte do misky a přidejte rybí omáčku, pepř a prolisovaný česnek. Důkladně promíchejte a nechejte odležet.

Mezitím si připravte omáčku. Ananas a chilli papričky nakrájejte nadrobno nebo rozmixujte v mixéru. Přidejte česnek, limetovou šťávu, kečup, rybí omáčku, cukr, ocet a vše důkladně zamíchejte. Dejte do hrnce, přidejte vodu či šťávu z kompotu a vařte na mírném plameni, aby se cukr rozpustil. Přidejte škrob a omáčku zahustěte.

Pak v jedné míse smíchejte mouku se škrobem a práškem do pečiva. Do druhé misky rozklepněte vejce a vyšlehejte. Přilijte vodu, osolte a důkladně zamíchejte. Za stálého míchání postupně přisypejte moučnou směs, dokud se nevytvoří řídké těsto. Smíchejte kokos se strouhankou a v hlubší pánvi rozpalte olej. Krevetu vždy obalte v těstíčku, poté ve strouhance a usmažte na pánvi dozlatova. Podávejte se sladkokyselou omáčkou a čerstvou zeleninou.

Poznámka k receptu

Krevety jsou vynikající i v kombinaci s koktejlovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...