Bleskově uzený losos

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hluboké pánve, nejlépe litinové (ne teflonové) naštípeme třísky suchého švestkového dříví.

Lososa nakrájíme na porce, osolíme je, opepříme a položíme do pánve na dříví.

Pánev zahřejeme na sporáku do doby, než začne dříví doutnat. Pak ji přikryjeme poklicí a zahříváme ještě 2 minuty. Vypneme zdroj tepla a lososa necháme udit v kouři pod poklicí ještě 10 minut.

Poznámka k receptu

Uzeného lososa podávejte s čerstvým pečivem a doplněného citronem na pokapání a studenou omáčkou z ochucené majonézy nebo zakysané smetany.

Stejným způsobem se dá vyudit i zelenina, například nakrájené papriky, rajčata nebo cukety.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...