Jehněčí na pomerančích

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 170 °C (plynovou na stupeň 3). Jehněčí kýtu potřete lehce olejem a solí a pečte v troubě na mírném žáru půl hodiny.

Mezitím utlučte v hmoždíři pomerančovou kůru s rozmarýnem a majoránkou, k utlučené směsi pak přidejte víno, sůl a pepř. Vše je třeba dobře promíchat. Vyndejte jehněčí z trouby a zalijte je připravenou směsí. Pokračujte v pečení v troubě na 200 °C (plyn na stupeň 6) asi hodinu, dokud maso nezměkne.

Zabalte růžičkové kapustičky s dílky pomeranče do jemných plátků slaniny a pečte v troubě, dokud kapustičky nezměknou. Naporcujte na talíře a podávejte s vařeným bramborem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...