Jehněčí kýta na rozmarýnu se špenátem

Seznam surovin

Na šťouchané brambory:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jehněčí maso svážeme kuchyňským provázkem do válečku, vetřeme do něj nakrájený česnek, sůl, pepř a rozmarýn a necháme do druhého dne odležet v chladu.

Na dno pekáčku rozložíme polovinu nakrájené slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do něj maso, přidáme jalovec, podlijeme vínem a pečeme zakryté asi 60 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Když je maso měkké, odkryjeme ho a dopečeme, aby získalo hezkou barvu.

Během pečení připravíme brambory a špenát. Jemně nakrájený pórek zesklovatíme na másle, zalijeme ho smetanou, přidáme vařené brambory a povaříme. Pak vše rozmačkáme a dochutíme solí a pepřem. Na druhé polovině slaniny krátce podusíme opraný a lehce překrájený špenát, osolíme ho a opepříme.

Upečené maso zbavíme provázku a nakrájíme ho ostrým nožem na plátky. Rozdělíme je na horké talíře, podlijeme vypečenou šťávou a podáváme se špenátem a šťouchanými brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...