Ossobuco na citrónové trávě, vanilce a badyánu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zázvor, česnek a chilli papričku očistěte a nakrájejte na malé kousky, zeleninu očistěte a pokrájejte nahrubo, citronovou trávu podrťte a nakrájejte. Vanilkový lusk podélně rozkrojte.

2. Maso po obvodu opatrně nakrojte tak, abyste narušili blánu. Ve velkém litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a zprudka opečte maso z obou stran (z každé asi 2 minuty). Maso vyjměte, přilijte zbylý olej a přidejte všechnu zeleninu a koření. Restujte minimálně 8 minut. Zelenina by měla chytit barvu a koření se rozvoní. Často míchejte.

3. Maso dejte zpět do hrnce, přidejte cukr, zalijte vývarem, vínem a sójovou omáčkou, přiklopte a nechte na velmi mírném ohni probublávat 3 hodiny. Občas maso zkontrolujte, pokud bude třeba, podlijte trochou vody.

4. Maso opatrně vyjměte (bude mít tendenci se rozpadat). Obsah hrnce důkladně přeceďte, hrnec vytřete papírovou utěrkou a přecezenou omáčku do něj vraťte, na mírném plamenu omáčku asi 10 minut redukujte. Před dokončením vmíchejte na kostičky nakrájené studené máslo. Maso vraťte do omáčky a před podáváním nechte prohřát. Podávejte s pikantní bramborovou kaší s trochou wasabi.

Poznámka k receptu

Ossobuco je řez ze zadního hovězího – silný plátek masa s morkovou kostí, která se postará o dokonalou omáčku. Po třech hodinách pomalého dušení bude maso měkké jako dort.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...