Opilé hovězí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a celé ho vložíme do kastrolu se zeleninou. Vše podlijeme trochou vína, kastrol zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme, dokud není maso téměř měkké. Během pečení maso podle potřeby průběžně podléváme zbylým vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Před koncem pečení maso odkryjeme, aby získalo hezkou barvu, a dopečeme doměkka.

Upečené maso vyjmeme a uchováváme v teple. Do omáčky v kastrolu vmícháme smetanu (tím ji zahustíme), podle chuti omáčku přisladíme cukrem a okyselíme octem. Pak ji propasírujeme přes síto, ještě krátce povaříme a případně znovu dochutíme.

Pečené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem nebo s chlebem.

Poznámka k receptu

Tento způsob úpravy hovězího masa vám nejspíš bude připomínat svíčkovou. I v tomto případě můžete každou porci doplnit lžící brusinkového kompotu nebo plátkem citronu a kopečkem šlehačky. Pokud se vám zdá tato večeře příliš slavnostní, dejte si jen část masa s chlebem (upečte ho více) a zbytek s omáčkou a knedlíky nechte na víkendový oběd.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...