Hovězí steak s omáčkou z čerstvého pepře

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Steaky osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a vložte na pánev s rozpáleným olejem. Maso na něm z obou stran orestujte do stupně propečení podle následujících pokynů (platí pro 2 cm vysoký plátek masa): • medium: 2 a ¼ minuty z každé strany
• medium rare: 2 minuty z každé strany
• rare: 1 a ½ minuty z každé strany
Steaky přendejte na talíř, zakryjte dalším talířem nebo fólií a nechte odpočívat.

2. Do stejné pánve vlijte trošku vývaru, s pomocí dřevěné vařečky a vývaru smyjte připečené kousky masa a nechte je na mírném plameni rozpustit. Pánev z plotny odstavte. Přilijte koňak, pánví zatřeste a obsah zapalte. Až alkohol shoří, vlijte zbytek vývaru a přidejte obrané kuličky pepře. Nechte vařit, dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu.

3. Nakonec přilijte smetanu, zmírněte plamen a nechte mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne.

4. Steaky podávejte přelité omáčkou ze zeleného pepře.

Poznámka k receptu

Nepodceňujte dobu, kdy maso odpočívá v mírném teple. Vysoká teplota totiž maso vysuší a bez odležení by bylo tuhé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...