Český hovězí guláš

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém tuku do hněda. Přidáme maso, opečeme ho krátce ze všech stran, poprášíme mletou paprikou, opět rychle opečeme a mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Vše opepříme, osolíme, přidáme drcený kmín a zvolna dusíme pod pokličkou. Během dušení maso průběžně mícháme a podle potřeby podléváme.

Když je maso poloměkké, necháme šťávu vydusit až na tuk, zaprášíme moukou, opět podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme rajčatový protlak a majoránku a za občasného míchání vaříme doměkka.

Měkké maso přeložíme do čistého kastrolu, šťávu na něj přecedíme a ještě krátce povaříme a případně dochutíme. Podáváme s dobrým chlebem, houskovým knedlíkem nebo bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...