Burgundské hovězí ragú

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso nakrájejte na větší kostky (3 x 3 cm), cibuli a mrkev na kolečka (malé cibulky ponecháme celé). Vložte do mísy, zalijte vínem a přidejte koření. Nechte v chladu marinovat do druhého dne. Druhý den slijte přes síto víno a vyberte maso a zeleninu.

Do silnostěnného hrnce dejte vyškvařit slaninu společně s olivovým olejem, přimíchejte celé cibulky, kolečka mrkve z marinády a dozlatova opečte. Vyjměte z hrnce a na oleji orestujte kostky masa společně s plátky česneku. Pak přidejte osmaženou cibuli s mrkví, slaninu, koření z nálevu a zalijte vínem z marinády. Mírně osolte a přiveďte k varu. Přikryjte poklicí a nechte na velmi mírném plameni dusit (jemně probublávat) až do úplného změknutí masa, tedy nejméně 2 a 1/2 hodiny.

Osmahněte na másle půlky žampiónů a přidejte k masu asi 10 minut před koncem dušení. Můžete ještě zjemnit kapkou koňaku.

Podávejte s francouzskou bagetkou, při servírování na talíři posypte sekanou čerstvou petrželkou. Vhodné je k jídlu podávat burgundské červené.

Poznámka k receptu

Tento způsob přípravy hovězího ragú je opravdu dlouhý, potřebujete dvacet čtyři hodin na naložení masa a jen na samotné pomalé dušení dvě a půl hodiny. Výsledek však bude stát za to!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...