Krůtí roláda na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso rozkrojte na plát silný asi 1,5cm. Naklepejte ho, naložte do čerstvě vymačkané vinné šťávy a nechte v chladu odležet.

2. Maso pak osušte, osolte, opepřete a potřete hořčicí. Poklaďte ho plátky šunky a hroznovým vínem, pevně zarolujte a ovažte kuchyňským provázkem (případně spíchněte špejlemi).

3. Roládu dejte do pekáče vymazaného olejem, poklaďte máslem a nechte v troubě při 200°C asi 10 minut zatáhnout. Snižte teplotu na 160°C, podlijte trochou horké vody, přidejte bylinky a pečte zakryté za občasného přelévání vypečenou šťávou asi 1 až 1,5 hodiny doměkka. Ke konci pečení roládu odkryjte a vlijte víno.

Poznámka k receptu

Hlavně v červených hroznech a červeném víně najdete zázračný polyfenol jménem RESVERATROL.

RESVERATROL: Říká se mu elixír mládí. Chrání buňky před poškozením a prodlužuje jejich život. Vypíná kůži a brzdí tvorbu vrásek.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...