Pečený krocan s kaštanovou nádivkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Opláchnutého krocana osušíme, osolíme a necháme chvíli odležet. Veku nakrájíme na kostičky, pokropíme je mlékem a necháme nasáknout. Změklé máslo utřeme v míse se solí, vmícháme žloutky, nasekanou petrželku, trochu muškátového květu, drobně nasekané kaštany a navlhčené kostičky veky a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Nádivku dochutíme pepřem, naplníme jí krocana a kůži sešijeme bílou nití. Křídla i nohy přitáhneme k tělu provázkem či nití a dobře přivážeme.

Krocana vložíme hrudí nahoru do pekáče vymazaného máslem, podlijeme ho trochou vody, zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 3 hodiny doměkka (podle velikosti). Během pečení krocana podléváme vodou a několikrát ho obrátíme. Pak odstraníme pokličku a krocana dopečeme za průběžného podlévání a přelévání vypečenou šťávou dozlatova.

Poznámka k receptu

Pokud nechcete péct celého krocana, naplňte nádivkou vykostěná stehna a upečte je stejným způsobem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...