Svatomartinský wrap I

Seznam surovin

Maso:

Zelí:

Lokše:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte lokše: neoloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte pořádně vychladnout (klidně je uvařte i den předem). Zchladlé brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a osolte. K bramborám postupně přidávejte mouku a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Z toho na pomoučněném vále vyválejte tenké placky a nasucho je opékejte na pánvi. Ještě horké je z obou stran dobře omastěte sádlem, odložte na talíř a zakryjte potravinářskou fólií.

2. Připravte zelí: v hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypte lžíci cukru a nechte zkaramelizovat. Zelí sceďte (lák si schovejte), pokrájejte a přidejte do hrnce. Pak přidejte kmín, víno a promíchejte. Obsah hrnce zalijte zelným lákem a případně trochou vody, aby bylo zelí takřka ponořené. Osolte, oslaďte podle chuti a vařte, dokud není zelí měkké a tekutina se zcela nevyvaří. Před použitím nechte zelí okapat na cedníku, aby z wrapu později nevytékala tekutina.

3. Dokončete wrapy: ze stehen oberte maso a natrhejte je na kousky. Z hrušek vyndejte jádřince a nakrájejte je na hranolky. Z tymiánu otrhejte lístky. Do středu lokše vložte zelí, pak maso, hrušky, tymián a zarolujte.

Poznámka k receptu

Tohle je něco pro milovníky klasiky: husa, lokše, zelí… Nic nechybí, jen je to všechno trochu jinak poskládáno. „

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...