Paštika z husích jater

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí maso a husí játra zbavíme všech blan, nakrájíme na menší kostky a necháme chvíli v mrazničce vychladit. Játra vložíme do nožového mixéru a začneme mixovat. Přidáme prsa, koření, citronovou kůru a brandy (koňak) a pokračujeme v mixování. Směs osolíme a jakmile začne hmota příliš houstnout, začneme postupně přilévat smetanu.

Když se všechna vstřebá a hmota je hladká, rozdělíme ji do formiček ve tvaru kalíšků (mohou být například z varného skla) lehce vymazaných máslem. Formičky zakryjeme víčky nebo alobalem a postavíme do hlubšího pekáče, do kterého nalijeme teplou vodu tak, aby sahala do tří čtvrtin výšky formiček. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 30 – 40 minut (podle velikosti a materiálu formiček).

Hotovou paštiku necháme ve formičkách vychladnout a pak ještě dobře vychladit. Podáváme ji s bílým pečivem a doplněnou kompotovanými brusinkami nebo rybízem.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...