LILEK S PODMÁSLÍM A GRANÁTOVÝM JABLKEM

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Lilky i se stopkami podélně rozpulte a ostrým nožem nařízněte dužinu do mřížky, aniž porušíte slupku. Položte je na plech a potírejte olejem tak dlouho, dokud ho dužina všechen nevstřebá. Posypte je mateřídouškou, osolte, opepřete a pečte 35–40 minut. Dužina by měla být měkká a zlatohnědá. Nechte lilky vychladnout.

2. Zatímco se lilky pečou, vyjměte zrníčka z granátového jablka – nejlépe to jde tak, že ho rozpůlíte, každou půlku podržíte nad miskou a vařečkou nebo válečkem poklepete na slupku. Odstraňte všechny bílé kousky dužiny. Pak smíchejte podmáslí s jogurtem a olejem, prolisujte do něj česnek a osolte. Promíchejte a nechte odležet v lednici.

3. Omáčku naneste na zchladlé lilky, posypte kořením za’atar a granátovým jablkem a ozdobte mateřídouškou. Zakápněte olejem a podávejte.

Poznámka k receptu

Ideální předkrm, který je podle Yotama zároveň elegantní i rustikální. Doplňte ho dobrým pečivem nebo pitou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...