Plněné mrkvové košíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kolečka mrkve krátce orestujeme na oleji, osolíme, zalijeme asi 0,5 dl vody a dusíme doměkka, dokud se neodpaří všechna tekutina. Mrkev necháme částečně zchladnout a pak ji rozmixujeme na jemný protlak. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, nakrájený změklý margarín a na závěr mrkvový protlak a vypracujeme hladké těsto.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj asi deset kruhů o 2 cm větším průměru, než je průměr horní části formiček na košíčky. Vmáčkneme je do lehce vymazaných formiček, dobře vymačkáme do všech záhybů a necháme asi 15 minut odpočinout.

Tvaroh osolíme, promícháme s olejem, solí a pepřem a z jedné strany jím tence potřeme krůtí plátky. Stočíme je do rolky a uložíme v chladu.

Košíčky upečeme při 170 °C dozlatova (asi 15 minut), ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Pak je naplníme klíčky, rozdělíme do nich závitky nakrájené na plátky, ozdobíme nočkem zbylého tvarohu a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...