Bramborový tatarák s lososem a chřestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky, smícháme s půlkou lžičky soli a cukrem a necháme hodinu odležet v chladu.

Brambory nakrájíme na kostičky, krátce je povaříme v osolené vodě (musí zůstat pevné), scedíme je a necháme odkapat a vychladnout.

Chřest opláchneme, odkrojíme zaschlé konce a škrabkou na brambory nebo na kráječi ho nakrájíme na tenké dlouhé plátky.

Hořčičné semínko povaříme ve vodě se solí a octem a slijeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s olejem, hořčičným semínkem a trochou citronové štávy.

V míse opatrně smícháme brambory, odleželého lososa, cibulovou směs a podle chuti přisolíme. Směs rozdělíme na čtyři díly, každý opatrně na talíři umačkáme do kulaté formičky a tu opatrně odstraníme.

Tataráky doplníme chřestem krátce spařeným v osolené vodě a podáváme.

Poznámka k receptu

Připravte si mlýnek s pepřem a sůl na dochucení, protože brambory do sebe "natáhnou" velkou část chuti a tatarák by pak byl trochu mdlý.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...