Plněný zapečený květák

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slijeme ho, 2 dl vývaru z květáku si uschováme a květák necháme vychladnout.

Drobně nakrájenou cibulku krátce spaříme v osolené vodě a necháme odkapat. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a smícháme v nožovém mixéru se smetanou. Přidáme nakrájenou šunku a cibulku a promícháme.

Z květákových růžiček opatrně vyřízneme část košťálu tak, aby zůstaly pohromadě. Košťály rozmixujeme se zbylým vývarem a nalijeme na dno zapékací mísy. Masovou náplň rozdělíme do vyříznutých částí v růžičkách květáku, uhladíme ji navlhčeným nožem, růžičky vložíme do zapékací mísy a zapečeme 10 minut při 120 °C. Pak náplň zakryjeme nastrouhanou nivou smíchanou s lučinou, zvýšíme teplotu na maximum a květák zapečeme dozlatova.

Podáváme s jemným pečivem, vařenými bramborami nebo těstovinami a zeleninovým salátem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...