Syrečky v chlebové krustě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Syrečky vyjmeme z chladničky a necháme chvíli při pokojové teplotě, aby na povrchu změkly a obalovací směs se na ně hezky přilepila.

Krajíce chleba a klobásu nakrájíme na jemné kostičky a promícháme v mělké míse. Postupně do mísy vkládáme syrečky, každý směsí chleba a klobásy zasypeme a přimáčkneme, aby se syrečky směsí obalily. Takto obalené syrečky přeložíme na prkénko a ještě mezi dlaněmi přimáčkneme.

V pánvi rozpálíme olej, vložíme do ní syrečky a zprudka je z obou stran opečeme dozlatova. Pracujeme rychle, aby se sýr neroztekl. Opečené syrečky necháme krátce odkapat na savé papírové utěrce, rozdělíme je na talíře, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s teplou bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Tvarůžky jsou vynikající i smažené v klasickém trojobalu nebo v bramborákovém či pivním těstíčku (z hladké mouky, vejce a trochy světlého piva). Nezapomeňte při přípravě večeře dobře větrat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...