Slaninový chléb s cibulkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a zvolna je upražíme v kastrůlku dozlatova. Přelijeme je do sítka, necháme odkapat, tuk nalijeme zpět do kastrůlku a osmažíme v něm dozlatova oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli. Odstavíme ji z ohně a necháme zchladnout.

Ve velké míse rozpustíme droždí v teplé vodě. Přidáme třetinu hrnku mouky, sůl, cukr, zakysanou smetanu a vejce a směs šleháme elektrickým šlehačem při nízké rychlosti asi 30 vteřin. Přitom neustále stíráme hmotu ze stěn mísy. Pak přepneme šlehač na vysokou rychlost a šleháme ještě 2 minuty (okraje stíráme jen příležitostně). Přimícháme zbylou mouku, sýr, osmaženou cibuli a slaninu a těsto necháme na teplém místě 50 minut kynout.

Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, položíme ho na plech vyložený papírem na pečení a potřeme vodou. Necháme ho ještě 20 minut kynout, pak ho vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova. Před krájením necháme chleba zvolna vychladnout.

Poznámka k receptu

Dávkování: 1 hrnek je 2,5 decilitr.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...