Slaná bábovka s anglickou slaninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do vlažného mléka zamíchejte cukr, lžíci mouky, droždí a nechte vzejít kvásek.

Na pánvi zpěňte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Do mísy prosejte mouku, přilijte olej a přimíchejte vejce, pepř a sůl. Zadělejte se vzešlým kváskem na vláčnější těsto. Nechte těsto 30 minut kynout a potom do něj zapracujte slaninu a cibuli.

Těsto vlijte do tukem vymazané formy a nechte ještě 30 minut hodiny kynout. Nakynutou bábovku vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 170°C (asi 40 minut, špejlí vyzkoušejte, zda je těsto propečené).

Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout a vyklopte.

Poznámka k receptu

Bábovku přizdobte čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...