Pohankové rizoto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pohanku nasypte do vroucí mírně osolené vody a vařte 10 minut. Odstavte, hrnec přikryjte nebo zabalte do utěrky a nechte asi půl hodiny stát. Potom sceďte přebytečnou vodu a pohanku uložte v teple.

Cibuli nebo pórek nakrájejte na nudličky a zpěňte na oleji. Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypte k cibuli a krátce opečte. K zelenině přidejte na kousky nakrájené maso a zamíchejte.

Směs trochu osolte, opepřete, přidejte špetku koření a duste, dokud maso nezměkne. Přidejte ještě prolisovaný česnek a směs smíchejte s pohankou.

Naběračkou namočenou do vody tvořte kopečky, každý posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte zelenou natí.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...