Marocký chleba

Seznam surovin

Kvásek:

Těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kvásek: Sušené droždí rozpusťte ve vlažné vodě.

2. Těsto: Polohrubou nebo hrubou pšeničnou mouku, celozrnnou mouku a sůl prosejte do mísy. Do důlku uprostřed nalijte kvásek, vlažné mléko a vlažnou vodu a zpracujte těsto. Asi 10 minut je hněťte na válu.

3. Rozdělte je na tři díly, udělejte z nich kuličky a ty rozválejte na placky o průměru asi 25 cm. Přeneste je na plech posypaný kukuřičnou moukou, potřete vodou, posypte semínky nebo solí (lehce je zatlačte do povrchu), přikryjte utěrkou a nechte v teple 1 hodinu kynout.

4. Troubu rozpalte na 190 °C. Než je vložíte do trouby, propíchněte každý bochníček na několika místech vidličkou. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, dokud nebudou zlatavé a při poklepání na kůrku nebudou mít dutý zvuk.

Poznámka k receptu

Tip: Podávejte se salátem z rajčat, paprik a bílé cibule, se zálivkou ze 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy a špetky soli. Salát můžete bohatě posypat jemně nasekanou petrželkou. * Nutné počítat s 60 minutami na kynutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...