Nádivka plněná vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout.
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky, vhodíme je do vroucí osolené vody a povaříme 3 – 4 minuty. Pak je scedíme, ihned propláchneme studenou vodou a necháme v sítu odkapat.

K namočenému pečivu přimícháme tři žloutky ze syrových vajec a promícháme. Pak vmícháme uzené maso nakrájené na malé kostičky, opatrně brokolici a nádivku ochutíme pepřem a solí. Nakonec do nádivky po částech vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze tří bílků.

Polovinu nádivky naplníme do vymazané a vysypané formy, rozložíme na ni oloupaná vařená vejce podélně rozkrojená na půlky a zakryjeme je zbylou nádivkou. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova.

Hotovou nádivku necháme asi 10 minut chladnout a teprve pak ji opatrně vyjmeme z formy.

Poznámka k receptu

Nádivku podávejte s čerstvým salátem z jarní zeleniny a případně i s vařenými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...