Knedlíky s hráškem a klobásou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Klobásy rozkrojíme příčně na půlky a každou ještě podélně rozkrojíme na čtvrtky. Rozložíme je na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dokřupava.

Mezitím bramborový knedlík nakrájíme na kolečka, která ještě překrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém másle (oleji) zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené knedlíky a opečeme je dozlatova. Vmícháme hrášek, necháme ho prohřát, směs osolíme a opepříme.

Směs rozdělíme na talíře a každou porci doplníme opečenou klobásou.

Poznámka k receptu

Hrášek můžete nahradit mraženou zeleninovou směsí (např. benátskou s hráškem, mrkví a kukuřicí).

Výborné a jednoduché jsou také zbylé knedlíky (nemusí být bramborové, ale klidně i houskové), které nakrájíte na kousky a opečete na sádle s cibulkou. Přidejte sklenici sterilovaného kyselého zelí bez nálevu, promíchejte, osolte a nechte pod pokličkou prohřát. Podávejte posypané jemně nakrájeným mladým pórkem nebo natí z jarní cibulky.

Pokud se neobejdete bez uzeniny, opečte zbylé nakrájené knedlíky na másle dozlatova, přidejte kostičky uzeniny a po chvíli vše zalijte rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci a za stálého míchání je nechte ztuhnout. Posypejte nakrájenou pažitkou a můžete podávat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...