Knedlíkový grenadýrský pochod
Seznam surovin
- knedlík bramborový 200 gramů
 - těstoviny 200 gramů (vařené, např. kolínka)
 - uzené maso 100 gramů (prorostlé, plátky)
 - pórek 80 gramů
 - cibule 1 kus (žlutá nebo červená, menší)
 - mléko 0,8 decilitru
 - sůl
 - olej (na opečení)
 - sýr 60 gramů (hrubě nastrouhaný, na posypání)
 - petržel hladkolistá 1 lžička (nakrájená, na posypání)
 
Postup přípravy
Knedlík nakrájíme na plátky, rozmačkáme je vidličkou a vložíme do kastrolu. Zalijeme mlékem a mícháme na mírném ohni, dokud se nevytvoří hustá kaše.
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme spolu s kostičkami uzeného masa v pánvi na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený pórek, promícháme a odstavíme z ohně. Přidáme uvařené horké těstoviny a knedlíkovou kaši, vše dobře promícháme a podle chuti přisolíme. Máme-li větší tvary těstovin, můžeme je přidat ke směsi až na talířích.
Směs rozdělíme na talíře (nebo originálně do vysokých sklenic), každou porci posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a podáváme.
							
						
					




Načítám komentáře...