Smažené plněné hlavičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hlavičky hub opláchneme a osušíme. Vejce rozmícháme a asi polovinu z nich promícháme s nastrouhaným sýrem (měla by vzniknout polotuhá směs). Přidáme 2 lžíce mléka a 2 lžíce strouhanky a promícháme. Směs ochutíme muškátovým květem a pepřem, osolíme, vmícháme do ní nakrájenou pažitku a naplníme s ní houbové hlavičky.

Zbylá rozkvedlaná vejce promícháme se zbylým mlékem, přidáme hladkou mouku a umícháme těstíčko husté asi jako na palačinky. Do tohoto těstíčka ponoříme naplněné houbové hlavičky, pak je opatrně obalíme ve strouhance a smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) dozlatova.

Podáváme s lístky čerstvé rokety (nebo zeleného salátu) a s vařenými brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...