Balkánský nákyp

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Propranou rýži zalijeme studenou vodou tak, aby dosahovala 1,5 cm nad rýži, a přivedeme ji k varu. Přidáme rozdrobenou kostku bujonu, promícháme a vaříme doměkka. Rýži odstavíme a necháme úplně zchladnout.

Papriky bez semínek rozkrájíme na čtvrtky, rozložíme je do trouby na mřížku a grilujeme 5 - 8 minut, dokud slupky nemají černé puchýře. Přendáme je do mikrotenového sáčku, necháme zapařit a oloupeme. Sýr nakrájíme na kostičky.

Do vymazané a vysypané rozevírací dortové formy (průměr 20 cm) dáme polovinu rýže, na ni rozložíme polovinu paprik a posypeme polovinou sýru. Vejce prošleháme s jogurtem a polovinou směsi zalijeme suroviny ve formě. Celý postup zopakujeme. Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 185°C 45 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...