Zmrzlina s levandulí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žloutky s cukrem utřete do světlé pěny. Vanilku rozkrojte a vyškrábněte z ní semínka.

2. Dřeň i lusk vanilky povařte asi 10 minut v mléce se smetanou. Horkou tekutinu pak přeceďte do žloutkové pěny a vařte za stálého míchání, až hmota zhoustne.

3. Vychladlou směs promíchejte s levandulí, vlijte do misky a vložte nejméně na 2 hodiny (nejlépe ale přes noc) do mrazáku.

Poznámka k receptu

Možná vás překvapí, jak dobře si rozumí sladká vůně exotické vanilky s výrazně aromatickou levandulí. Domácí smetanová zmrzlina s touto voňavou dvojicí opravdu nemá chybu!

350 ml zmrzliny

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...