Žabí hubky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme náplň. V míse důkldně smícháme mleté ořechy s moučkovým cukrem, strouhanou citronovou kůrou a vejcem.

Na vál nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce a lžíci vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj obrácenou sklenkou o obsahu 1 dl (nebo kulatou formičkou) kolečka. Do středu každého kolečka dáme malý kopeček připravené náplně, kolečko i s náplní v půlce přehneme a okraje těsta k sobě po obvodu přitiskneme prsty. Žabí hubky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme dozlatova.

Upečené žabí hubky necháme vychladnout a pak na každou namalujeme rozehřátou tmavou čokoládovou polevou dvě tečky jako oči a necháme polevu zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...