Vídeňské sachrové krychličky

Seznam surovin

Na těsto:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu na vaření rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a za občasného zamíchání ji necháme trochu zchladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Zašleháme do ní rozpuštěnou čokoládu a nové koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme spolu s prosátou moukou do našlehané hmoty. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a potřený máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 – 35 minut. Pokud pak do těsta zapíchneme špejli, nesmí se na ni lepit, ale nesmí být vysušené. Upečený plát necháme chvíli zchladnout na mřížce, pak ho pomocí papíru stáhneme z plechu a necháme zcela vychladnout.

Upečený vychladlý plát potřeme meruňkovou zavařeninou, posypeme kakaem, necháme chvíli zatuhnout a pak ho nakrájíme na malé krychličky o straně asi 3 cm. Potřeme je po stranách pomocí štětečku rozehřátou čokoládovou polevou (nebo je do čokolády namáčíme) a necháme na mřížce ztuhnout.

Nakonec na krychličky nakreslíme tenkými linkami bílkové polevy vločky a necháme je zaschnout.

Recept na bílkovou polevu najdete zde.

Poznámka k receptu

Místo zdobení bílkovou polevou si můžete vločky vyrobit z bílé čokolády nebo čokoládové polevy. Čokoládu nebo polevu rozpusťte a tenkým pramínkem nakreslete na papír na pečení malé sněhové vločky. Nechte je dobře ztuhnout v chladu, pak je z papíru opatrně sloupněte a nalepte je na krychličky, než na nich zaschne tmavá poleva.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...