Sněhová kolečka

Seznam surovin

Na slepení a posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krupicový a moučkový cukr smícháme, z této směsi oddělíme dvě třetiny, nasypeme je do kastrůlku a zalijeme vodou. Dobře promícháme a směs zahřejeme až na teplotu 115 °C (na takzvaný led).

Mezitím z vychlazených bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého po částech zašleháme zbylou směs krupicového a moučkového cukru. Pak do sněhu tenkým praménkem za stálého šlehání přilijeme připravený horký cukerný rozvar a šleháme tak dlouho, až je bílkový sníh studený.

Připravený sníh naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sudý počet malých koleček s prázdným středem. Krupicový cukr určený na posypání smícháme v misce s troškou potravinářské barvy a posypeme jím kolečka na plechu. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a kolečka sušíme asi 3 hodiny.

Usušená kolečka necháme vychladnout. Pak na hladkou část poloviny koleček nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou marmeládu (nebo ji naneseme lžičkou) a slepíme je se zbylými kolečky.

Poznámka k receptu

Místo barevného cukru můžete na posypání použít třeba drcený griliáš.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...