Pistáciová béčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čtvrtinu těsta prohněteme v míse s pistáciemi, cukrem, máslem a vejcem. Zbylé těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na plát o velikosti asi 30x15 cm.

Mezi dvěma mikrotenovými fóliemi rozválíme pistáciové těsto na plát o velikosti 30x10 cm, vrchní fólii sloupneme a stranou bez fólie plát rozložíme na střed prvního lineckého plátu. Sejmeme druhou fólii a druhý plát lineckého těsta rozložíme přes pistáciové těsto. Slepené pláty stočíme z každé dlouhé strany ke středu tak, že vznikne dvojitý tubus.

Tubus nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2 cm a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení dále od sebe. Béčka pečeme v troubě vyhřáté na 175°C 5 minut, dokud těsto nezbělá, pak snížíme teplotu na 165°C a dopečeme ještě 5 minut dozlatova.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Místo pistácií můžete použít ořechy, kokos nebo dokonce jenom opraženou strouhanku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...