Světlé švédské perníčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřete s kořením, cukrem a medem do pěny. Postupně přidávejte smetanu a asi 400 g mouky smíchané s práškem do pečiva.

Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do mikrotenové fólie a uložte do chladu na 1 - 3 dny. Potom do těsta zapracujte zbylou mouku a na vále vyválejte tenký plát. Vykrajujte různé tvary s tematikou Vánoc (např. stromečky), naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Teplotu snižte na 170 °C a perníčky upečte dozlatova.

Perníčky můžete potřít citronovou polevou a ozdobit půlkami loupaných mandlí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...