Skořicové hvězdičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme cukr s bílky (lžíci cukru a lžičku bílků si necháme stranou na polevu). Přidáme mleté mandle, polohrubou mouku, kakao a mletou skořici a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou dvě velikosti hvězdiček. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené hvězdičky ihned sundáme z plechu a necháme na rovné podložce vychladnout.

Z odloženého cukru s bílkem umícháme vařečkou hustou bílou polevu, vychladlé menší hvězdičky jí potřeme a necháme zaschnout. Povidla rozmícháme s rumem, přilepíme jimi malé hvězdičky na velké a opět necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...