Norimberské slepované keksy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
 - tuk 90 gramů (změklý)
 - cukr krupice 60 gramů
 - marcipán 50 gramů
 - žloutek 1 kus
 - cukr moučkový 1 lžíce
 - bílek 1/2 kusu
 - koření 1 lžička (mleté (hřebíček, anýz, skořice))
 - sůl 1 špetka
 - mouka pšeničná hladká (na vál)
 - pomerančová kůra ((proužky, povařené v cukrovém sirupu) na ozdobení)
 
Na náplň:
- čokoláda bílá 50 gramů
 - mandle 40 gramů (mleté)
 - máslo 20 gramů
 
Postup přípravy
Marcipán nakrájíme na kousky a rozmělníme ho s krupicovým cukrem. V míse smícháme mouku, tuk, rozmělněný marcipán, žloutek a sůl a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát a vykrájíme z něj formičkou kytičky nebo jiné tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení.
Polovinu bílku rozmícháme s moučkovým cukrem a kořením a potřeme jím polovinu vykrájených kousků, na které ještě položíme proužky kůry. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme dozlatova asi 10 minut (nepotřené kousky budou upečené o trochu dříve).
Na náplň smícháme rozpuštěnou bílou čokoládu se změklým máslem a mandlemi a vychladlé cukroví slepíme touto náplní (vždy potřený a nepotřený kousek).
							
						
					




Načítám komentáře...