Linecké hruštičky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvaroh zapracujeme do lineckého těsta a necháme ho odležet, pouze kousek těsta, z kterého později vytvarujeme stopky a bubáky, odebereme, obarvíme kakaem a necháme stranou. Hrušky nakrájíme na kousky, vložíme do kastrůlku, přidáme cukr, hřebíček, citronovou kůru a hřuškovici a podusíme do husta. Sušenky rozmixujeme na jemnou drť, opražíme je za stálého míchání na másle a nasypeme do mísy. Přidáme podušené hrušky, z kterých jsme odstranili hřebíček, a rozpuštěnou bílou čokoládu, dobře promícháme a hmotu necháme vychladnout. Pak ji rozdělíme na 20 kousků a vytvarujeme z nich šištičky.

Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, nakrájíme ho na 20 čtverců, do každého zabalíme jednu šištičku náplně a v ruce je vytvarujeme do tvaru hruštiček. Z obarveného těsta vytvarujeme dvacet kuliček a párátkem je několikrát přimáčkneme na spodní části hruštiček jako bubáky. Do každé hruštičky ještě uděláme špejlí otvor na stopku.

Hruštičky rozložíme je na plech s papírem na pečení a přidáme k nim 20 stopek vytvarovaných ze zbytku obarveného těsta. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi 12 minut. Do ještě hrokých hruštiček zasuneme stopky, celé je obalíme v moučkovém cukru a necháme vychladnout.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...