Kokosový salám

Seznam surovin

Na obalení:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Piškoty rozdrtíme v mikrotenovém sáčku válečkem na nudle. Smícháme je s cukrem, kakaem, rumem, změklým máslem, kondenzovaným mlékem a vypracujeme středně tuhou hmotu.

Zabalíme ji do mikrotenové fólie a v lednici necháme ztuhnout. Máslo na náplň smícháme s kokosem, moučkovým cukrem a likérem. Ztuhlou hmotu z lednice vyválíme mezi dvěma mikrotenovými fóliemi na plát silný asi 0,5 cm a na střed položíme náplň vytvarovanou do tvaru válečku o průměru asi 1 cm.

Plát těsta zavineme kolem náplně, roládu zabalíme do mikrotenové fólie a necháme ji tuhnout hodinu v lednici. Čokoládu na obalení rozehřejeme ve vodní lázni. Rozehřátou čokoládou potřeme roládu ze všech stran, obalíme ji v nastrouhaném kokosu a na mřížce necháme vychladnout. Roládu před
podáváním krájíme na plátky.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...