Kokosky s náplní

Seznam surovin

Na těsto:

Na kokosky:

Na náplň a ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo umícháme s oběma druhy cukru dohladka. Přimícháme vejce, přidáme prosátou mouku a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenového sáčku a necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrájíme z něj kolečka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova při 170 °C.

Připravíme kokosky. Bílky smícháme s cukrem a nahřejeme v míse ponořené do horké vodní lázně asi na 60 °C. Vmícháme kokos a marmeládu a necháme vychladnout. Pak z hmoty nastříkáme cukrářským sáčkem na plech s papírem na pečení malé kopečky a pečeme je asi 15 – 20 minut při 200 °C.

Na krém vyšleháme změklé máslo do pěny, zašleháme do něj prosátý cukr a kakao a ochutíme ho rumem.

Krém nastříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou po obvodu upečených koleček, do středu krému stříkneme trošku marmelády a kolečka přiklopíme kokoskami. Vše necháme v chladu ztuhnout a na závěr spodní stranu kokosek namočíme v rozehřáté hořké čokoládě a necháme opět ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...