Išlské kytičky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál nasypeme hladkou mouku, vanilkový cukr, skořici, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a mleté ořechy (mandle), přidáme nakrájené máslo a na závěr vejce a nejprve nožem a pak ručně vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout.

Zatímco se těsto chladí, připravíme náplň. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým a vanilinovým cukrem a po částech vmícháme rozšlehané žloutky s rumem.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj formičkou kytičky (nebo jiné menší tvary, např. kolečka). Vykrojené tvary přeneseme pomocí plochého nože na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 10 – 12 minut dorůžova. Pak je necháme vychladnout.

Po vychladnutí polovinu upečených kytiček potřeme vrstvou připravené náplně a druhou polovinu potřeme marmeládou.
Potřené kytičky opatrně spojíme k sobě (vždy kytičku s marmeládou a kytičku s náplní) a necháme ztuhnout.

Nakonec namočíme vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy, kytičky ozdobíme marcipánovými lístky nebo půlkami ořechů či mandlí a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...